Counseling Haarlem

Praktijk voor psychosociale counseling en ACT-therapie 

Heemstede, Haarlem, Santpoort e.o.

Je hebt genoeg van dat rondjes draaien in je hoofd, maar het lukt je niet om het te stoppen. Ik help je. Je krijgt helder wat er bij jou speelt en we gaan er samen mee aan de slag.

Worstel je met één van onderstaande situaties?

5
 • Je wilt je leven een andere kant op sturen, maar je weet niet goed hoe
 • Je hebt onbeantwoorde (levens)vragen
 • Je slaapt niet goed omdat je maar blijft malen
5
 • Je hebt last van faalangst, een laag zelfbeeld of onzekerheid
 • Je bent te streng voor jezelf – en je kan de lat niet lager krijgen
 • Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven, je past je aan of je cijfert jezelf weg
5
 • Je voelt je gejaagd of hebt een kort lontje
 • Je zit in een periode van verdriet of rouw
 • Je voelt je niet gezien, gehoord of gewaardeerd.
Angst

Al deze struggles hebben één ding gemeen:

het is ontzettend lastig om er in je eentje uit te komen.

Je bent al dagen – weken, maanden of zelfs jaren – aan het analyseren wat er aan de hand is. Je hebt er met vrienden over gepraat, of juist niet. Omdat je dat niet goed durfde. Je hebt jezelf vast streng toegesproken om in actie te komen.

En ja … self-help only goes so far – er zit een grens aan wat de boeken van Tony Robbins en Brené Brown voor je kunnen oplossen.

Kon iemand jou maar uit de knoop halen.

Dan stond je er niet zo alleen voor. Gewoon, iemand die je helpt bij kleine en grote levensvragen. Een professional met een frisse blik. Objectief, en zonder oordeel.

 Die frisse blik bied ik jou in mijn 1-op-1 sessies

Neem gerust vrijblijvend contact op

“Is mijn hulpvraag niet te klein of juist te groot?”

Geen vraag of worsteling is té klein, té groot, té onbenullig of té ingewikkeld voor hulp. En nee, je stelt je niet aan. Nooit. Ieder verhaal verdient een luisterend oor. Je mag jouw verhaal dus ook vertellen. Ik heb er geen oordeel over.

Het is allereerst belangrijk dat je je prettig en veilig voelt in ons contact.

We bespreken ook of ík de juiste persoon ben (qua opleiding en ervaring) om je te helpen. 

Counseling

Werkwijze

Ik werk vanuit een combinatie van psychologische methoden: Positieve psychologie, Oplossingsgerichte therapie, Acceptance and Commitment Therapy (ACT), Cognitieve gedragstherapie, Zelfcompassie en Geweldloze Communicatie. Ook gebruik ik onderdelen uit NLP en systemisch werken.

Elk traject is maatwerk en uniek. We geven het samen vorm, met de tools uit mijn rugzak en de jouwe.

Heb je een andere vorm van hulp nodig, maar is die op korte termijn nog niet beschikbaar? Dan kunnen we kijken of mijn counseling tijdelijk iets voor je is. Ter overbrugging. Vraag er gerust naar.

Ervaringen van cliënten

(om privacyredenen zijn de namen gewijzigd)

Ik kwam met een specifieke hulpvraag – zelfbeeld en communicatie – en heb van Olga handvatten gekregen om hier beter mee om te gaan (niet alleen nu maar ook om later op terug te kunnen vallen).

De oefeningen die we tijdens de gesprekken deden, waren heel zinvol en direct toepasbaar. Doordat ik de oefeningen op papier mee kreeg, kon ik deze later nog teruglezen, wat heel prettig was.

(Anna 37 jaar, Heemstede)

Ik kwam bij jou met een loopbaanvraag en door ons fijne contact ging het traject daarna over in mijn persoonlijke zoektocht op relatiegebied en gesprekken over de verwerking van mijn leven tot dan toe.

Ik heb leren voelen, emoties toestaan en me uitspreken. Maar … ik ben er eigenlijk het meest trots op dat ik naar jou toegegaan ben. Hulp vragen was best een ding, maar ik kon het echt even niet meer alleen.

(Pim 29 jaar, Hoofddorp)

Wat verwacht ik van jou?

Counseling is een persoonlijk proces. Elk antwoord, elke verandering en elke actie heeft tijd, aandacht én doorzettingsvermogen nodig.

Soms vraag ik je om dingen te registreren of uit te werken. Je krijgt oefeningen voor thuis of informatie om te lezen. Zo bouwen we steeds door op wat je weet, kent en kunt.

Hoe snel merk je effect

Na een paar sessies merk je al verandering in het contact met anderen, maar ook in het contact met jezelf.

Emoties worden helder, ze houden je niet zo in hun greep.

Vragen die nu nog door je hoofd spoken, krijgen een duidelijker antwoord:

 • Je snapt jezelf beter, omdat je meer inzicht krijgt in je gedachten en gedragingen
 • Je voelt meer rust en ruimte, omdat je minder maalt en piekert
 • Je relaties worden hechter en stabieler omdat je beter leert omgaan met jezelf en anderen.

Hoe lang duurt een traject?

De trajecten zijn kortdurend en resultaatgericht, meestal 6 tot 10 sessies. Soms minder, soms meer – afhankelijk van je vraag. Ook de tijd die je naast de sessies aan je traject besteedt, speelt hierbij een rol.

Wat zijn de kosten?

Plan gerust een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Veelgestelde vragen

"Is counseling alleen maar praten?"

Dat wisselt per sessie. Jij vertelt, ik stel vragen en vat samen. We brainstormen en analyseren én soms zijn we samen even stil.

Ik geef je achtergrondinformatie over de werking van je brein. Je ontdekt hoe je leert en je krijgt inzicht in waarom je doet zoals je doet.

Ik maak tekeningetjes voor verduidelijking en inzichten. Soms doe je een opdracht of een oefening, en die bespreken we dan.

"Kunnen we ook videobellen of wandelen?"

Video-bellen kan als uitzondering – bijvoorbeeld bij milde gezondheidsklachten.

Een wandelsessie of creatieve oefeningen zijn ook mogelijk. Net wat bij jou past.

"Is vergoeding van de gesprekken mogelijk?"

Zeker. Er zijn verschillende vergoedingsmogelijkheden.

Lees er meer over op de pagina Tarieven.

"Kan mijn werkgever ook contact opnemen?"

Je werkgever kan altijd contact opnemen. Voor vragen of voor een offerte voor een coachingstraject.

Meerdere werkgevers hebben 10 consult-trajecten voor hun werknemers vergoed.

Ervaringen van cliënten

(om privacyredenen zijn de namen gewijzigd)

Olga heeft in alle rust toegewerkt mijn hulpvraag te beantwoorden en ze heeft mij handvatten gegeven die ik makkelijk kan toepassen in mijn dagelijks leven. De gesprekken hebben mijn ogen geopend. Olga heb ik ervaren als een open, vriendelijke en duidelijke coach. Door haar benadering voelde ik mij veilig om mijn verhaal te doen.

(Loek 57 jaar, Heemstede)

Ik had last van angsten en onzekerheid. De gesprekken hebben mij geholpen om met een positievere kijk met mijn obstakels om te gaan. Olga is prettig in gesprek en biedt veel mogelijkheden om met problemen om te gaan.

(Lars 24 jaar, Hillegom)

“Wat is het verschil tussen een coach, counselor of psycholoog?”

Coach, (psychosociaal) counselor en psycholoog zijn geen beschermde titels. Dit betekent dat iedereen zich zo zou kunnen noemen. Hebben zij echter minimaal een HBO-opleiding gevolgd en zijn ze aangesloten bij een beroepsvereniging, dan ben je in ieder geval in veilige handen voor wat kennis en kunde betreft.

Weet je wat je wil bereiken, maar lukt het je steeds (net) niet?

Een veel voorkomende ervaring. Maar wel irritant of balen. Een coach helpt je met begeleiding en motivatie richting je doelen. Gebruik makend van de tools uit jouw rugzak. Aangevuld met doelgerichte acties en een kansrijk stappenplan.

Merk je dat je worstelt? Met jezelf, met twijfels, met stress, met emoties, met terugkerende gedragspatronen waarvan je merkt dat ze je niet helpen?

Dit zijn menselijke worstelingen. Maar wel lastig en vervelend. Een psychosociaal counselor gaat met je op zoek. Naar de bron van je worsteling. Samen kijkend naar je strategieën. Waarom doe je wat je doet en hoe doe je dat. Wat is écht belangrijk voor jou en waarom? Zodat je inzicht krijgt. En antwoorden. Nog voor de vraag ‘hoe doe ik het dan anders?’.

Uiteraard komt in een counselingstraject óók de coaching richting je doelen aan bod.

Heb je het gevoel dat je de grip op je leven begint te verliezen?

Praat dan altijd met je huisarts. Deze kan bepalen welke hulp voor jou het meest passend en noodzakelijk is. Psychotherapeuten en GZ-psychologen (dit zijn wel beschermde titels) behandelen mensen met langduriger of complexere psychische problematiek. Bijvoorbeeld bij je een lange periode down, leeg of emotieloos voelen. Of bij heftige angststoornissen, jezelf beschadigen, toenemend dwanggedrag of eetproblematiek.

Twijfel je of jouw hulpvraag geschikt is voor psychosociale counseling? Neem gerust vrijblijvend contact op om dit samen te bespreken en te bepalen.

Geïnteresseerd in mijn 1-op-1 sessies?

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of stuur een e-mail naar info@vandenhoffcounseling.nl