Blog

Blog: Onmogelijk

Het is wit buiten, ik zie sneeuwvlokjes dwarrelen. Op televisie wordt geschaatst. Na een slok uit mijn Escher koffiebeker draai ik hem in de rondte. Ik verwonder en bewonder. Het blijft fascinerend hoe de tekening verloopt. Kan ik een begin ontdekken? Ik draai en draai. Onmogelijk.

Mijn gedachten dwalen af naar een zinnetje dat ik laatst hoorde, “ik denk vaak in onmogelijkheden”. Waar komt dat door, dat denken in onmogelijkheden?

Zorgen en stress kunnen leiden tot irritatie, boosheid en sombere gedachten. Ze beïnvloeden ook onze blik. Er ontstaat een soort negatieve tunnelvisie. Dit zorgt er voor dat we in zo’n gestreste stemming eerder in onmogelijkheden gaan denken. Als we ontspannen zijn, is onze blik breder en denken we creatiever. Hierdoor zien we meer mogelijkheden en kansen. Onze gedachten worden helder en positiever.

Stress? Hoe denkt jouw hoofd dan? Voeren onmogelijkheden de boventoon? Mijn gedachten dwalen af naar een bekend youtube filmpje Stop it! (Bob Newhart, ~6 min). Stop ermee! Of zoals sommige mensen zeggen … knuffel gewoon de beren op je weg! Het klinkt zo simpel. Is dat het ook?

Ervaar jij ook ongewenste gedachten of gevoelens? Waarom stop je daar niet mee? Is het wel mogelijk daar gewoon mee te stoppen? Heb je het geprobeerd, maar lukt het niet echt? Wil je het wel anders, maar weet je niet goed hoe?

Mijn gedachten dwalen weer af … “Je gaat het pas zien als je het door hebt (Cruijff)”. Vooruit door beweging! (Cruijff Foundation). Ja, het is mogelijk, dat ‘door hebben’!

Ik vertel je graag meer over gedachten en hoe je ook anders met de onmogelijkheden in je hoofd om zou kunnen gaan. Behoefte aan meer informatie? Denk net als Johan en beweeg voor vooruitgang! Neem eens de stap tot contact, dan kijken we samen naar de beren om je heen en naar jouw (on)mogelijkheden!