Psychologie

Artikel: Positief denken is een last geworden

Positief denken is een verplichting en een last geworden. Dat zegt auteur Svend Brinkman, professor psychologie aan de Aalborg Universitet in Denemarken.

De wereld eist gelukkige mensen en wil negatieve gedachten verbannen, benadrukt Svend Brinkman. Het is onmogelijk om op alle mogelijke levenssituaties positief te reageren. Wanneer men met tegenslag wordt geconfronteerd, zou men de mogelijkheid moeten krijgen negatieve gedachten en gevoelens te formuleren.

Negatieve emoties nemen een belangrijke en gezonde rol in in de omgang met de wereld. Schuld en schaamte vormen een essentieel onderdeel van de moraal. Boosheid is een legitiem antwoord op onrechtvaardigheid en droefheid helpt om tragedies te verwerken. Lees het gehele artikel.