Blog

Blog: Vakantietijd, hoera!?

“Ik vind het vreselijk, maar dat kan ik hem toch niet zeggen? Hij kijkt er zo naar uit!”.

Bergen of aan zee? Cultuur of strand? Warm land of juist liever niet? Kort of langer weg? Hoe ga jij met de vakantiekeuze om? Is het soms best lastig?

Je behoefte uitspreken, aangeven wat voor jou belangrijk is, laten weten wat je eigenlijk echt niet wilt. Maak jij dit altijd kenbaar en hoe doe je dit? Sommige cliënten worstelen ermee. Soms zo erg dat een relatiebreuk om de hoek komt kijken. Zeker tijdens de vakantieperiode, bekent men tegen mij. “Ik doe altijd maar wat zij wil, anders ben ik bang dat ik steeds gezeik krijg”. “Ik doe wel stoer en ondernemend, maar lig liever uren niks te doen, maar ja, straks vindt hij me dan te saai voor woorden”.

Bij het daten schreef ik ooit in mijn profiel ‘als je op zoek bent naar iemand die idyllisch in het kleinste tentje naast je kruipt of dapper aan een berg naast je hangt en klautert, dan ben ik niet jouw ideale reismaatje’. Duidelijk, of niet?

En toch, hoe duidelijk was ik eigenlijk voor mijzelf en voor de ander? Zo zat ik ooit voor een vakantie middenin de bergen. In de zinderende hitte, zonder zwembad/zee in de buurt. Ik, die helemaal niet goed tegen extreme hitte kan. Ik, die zo graag de zee ruikt, hoort en er in dobbert … ik wilde vooral dat de ander een geweldige vakantie had. Dat diegene lekker kon wielrennen. Bergop, bergaf, blijer kon ik de man niet maken. Echter, het stijgingspercentage van de berg was aanzienlijk en voor lekker wielrennen was het überhaupt te heet, dus de man was nog niet blij. Toen het ging schemeren en er gezellig mega-grote spinnen op het terras en in het huisje over de muren renden (de man in kwestie weet dat ik nu niet overdrijf), dreef dit mijn stress tot op grote hoogte en uhh … draaide ik best aardig door. Je begrijpt het al. Als we toen niet besloten hadden, na 1 gruwelijke nacht, onze koffers te pakken en op de bonnefooi maar op zoek te gaan naar wat voor slaapplekje aan de kust dan ook, had onze relatie het in die vakantie niet overleefd.

Baalde jij wel eens tijdens je vakantie? Wat was de achtergrond daarvan? Werden mogelijk jouw behoeftes niet vervuld? Wat was belangrijk voor jou en had je dat kenbaar gemaakt, naar jezelf en naar de ander?

En hoe overbruggen jullie eventuele verschillen? Mocht je een ‘leuke’ ervaring willen delen, ik lees het graag :-)!

Voor nu wens ik iedereen een hele fijne, ontspannen en mooie vakantietijd toe met alles waar jij nu zo’n behoefte aan hebt!

 

bron foto: http://www.obdn.nl/ongedierte/spinnen/