Blog

Blog: De rollercoaster van het leven …

Juli voelt als een wat tegenstrijdige maand. Diploma-geluk. Verjaardagen. BBQ’s vol gezelligheid. Mooie sportwedstrijden. Ik hoor vakantieverhalen, mooie plannen, zie prachtige foto’s. Stralende mensen.

Zie cliënten die niet hoeven te vertellen dat ze zich beter in hun vel voelen omdat ik het al zie als ze binnen komen. Dankbaarheid.

Daarnaast toont deze maand ook de andere kanten van het leven.

Denkend aan een van mijn vriendinnen omdat ze in deze maand jarig zou zijn geweest maar helaas vorig jaar het leven hier moest verlaten. Lieffie, ik denk nog zo vaak aan jou en ben bezig met een nieuw plannetje waaraan jij de afgelopen jaren in mijn ontwikkeling zo hebt bijgedragen.

En denkend aan een andere lieve vriendin die deze maand jarig is en die zich zo dapper en liefdevol door haar huidige, verdrietige en zware omstandigheden slaat, dankbaar voor alles wat haar gezin nog gegund wordt.

En een lieverd in mijn familie die zich in een lastige en minder leuke periode bevindt en die ik ook al het geluk van de wereld gun.

Een rollercoaster aan emoties. Amerikaans psycholoog Russ Harris laat het mooi zien in het filmpje ‘The 3 Happiness Myths’. Hij zegt “Life is hard and challenging. Not always. But a lot of the time it is.”

Ik wens een ieder al het goeds toe deze zomerperiode … vol mooie reizen, fijne momenten, dierbare ontmoetingen, bijzondere gesprekken, liefdevolle blikken en warme knuffels.

‘The 3 Happiness Myths’: https://www.youtube.com/watch?v=93LFNtcR1Ok