Blog

Blog: dag mooie cliënt!

Geplaatst

Dag mooie cliënt. Dank voor je openhartige verhaal. Over hoe jij gepest werd vroeger. Over hoe er niemand was die jou hielp. Niemand die het voor jou als kind opnam. Hoe je geleerd werd om gewoon maar je schouders eronder te moeten zetten. Niet zeuren, doorgaan en het is niet anders. Zo eenzaam. Zo hard. Zo weinig inlevend en meelevend.

Je praatte over hoe je steeds onzekerder werd in de loop der jaren. Hoe je je minder waard voelde dan anderen. Hoe je altijd bezig was met wat anderen van je vonden. Stel dat. Want wat als. Maar straks dan. Hoe je faalangst ontwikkelde en hoe dit jouw leven zo beperkte. Hoe sociaal ongemakkelijk je je voelde en liever als vermijdingsstrategie dingen uit de weg ging. Hoe je twijfelde aan je studie en je toekomst.

Ik zag de onzekere blik in je ogen toen je binnenkwam, ik hoorde hoe je stem oversloeg, ik zag hoe je voet en soms je hele been trilde in het begin van onze gesprekken. Ik zag hoe je tegen je tranen vocht. Je wilde het zo graag anders. Ontdekken wat jij eigenlijk zelf wilde, voelen waar jouw hart blij van werd, ontdekken wat jij belangrijk vond in jouw leven. Leren hoe je jezelf de moeite waard kon vinden en met vertrouwen jouw pad kon (ver)volgen.

Wat heb je hard aan jezelf gewerkt, wat heb je steeds alles geprobeerd wat we bespraken. Je las alles, je bleef oefenen, je vertelde alle ups-en-downs. Je bleef actief bezig met jouw doelen voor ogen, hoe moeilijk en hoe gek sommige opdrachtjes of oefeningen soms ook voor je waren.

Je hebt je verschillende emoties ontdekt en de ruimte gegeven. Je hebt geleerd hoe je lichaam en je geest samenwerken. Je hebt je zelfexpressie ontwikkeld. Je hebt geleerd hoe je jezelf kunt ontspannen en je hebt zoveel innerlijke kracht opgebouwd, jouw bestaansrecht. Je bent compassievol naar jezelf geworden. En je weet waar jij voor staat, wat jouw drijfveren zijn. Wauw.

En nu ga je zelf verder. Je hebt zoveel ontdekt. Je straalt. Je houding staat. Je hebt een plan en je bent zo prachtig jezelf.

Je koos het kaartje ‘Mooi mijzelf’ als meest passend voor jouw traject. En je schreef als feedback “ik heb geleerd mezelf te accepteren en te zien dat ik goed genoeg ben zoals ik ben.”

Het ga je goed, mooie cliënt. Dank voor jouw traject!