Blog

Blog: Dat ik ik mag zijn …

 Echt Mijzelf… “dat ik ik mag zijn” …

Deze week weer twee nieuwe twintigers in mijn praktijk. We praten over waar ze behoefte aan hebben. Waar ze naar op zoek zijn. Wat ze missen in hun leven. Wat ze hopen dat de gesprekken ze gaat brengen.

Veel twintigers vertellen over de wens aan rust. Rust in hun hoofd en innerlijke rust. Zich blijer willen voelen. Willen weten door welke studie of werk ze gelukkiger kunnen worden. En willen onderzoeken wat ze eigenlijk belangrijk vinden in hun leven en hoe ze dat leven dan kunnen leiden. Hoe ze echt zichzelf kunnen zijn. Een van hen eindigt met … “nou ja … dat ik ik mag zijn …”. Gewoon. Punt. Dat. Dus.

De zin raakt me. Het doet me denken aan mijzelf vroeger en aan mijn zoektocht op latere leeftijd. Onzeker. Verlegen. Me schamen voor mijzelf. Aangepast- of sociaal wenselijk gedrag vertonen. Niet mijzelf durven en kunnen zijn.

Ik ben zo blij met deze twintigers. Die het toch maar mooi doen. Die vertellen dat ze al een tijd ermee rondlopen. Steeds denken … ik kan het zelf wel oplossen en dan ervaren dat het toch een worsteling blijft. En uiteindelijk de stap zetten om met me te komen praten (ze zeggen “ik vind dit best een grote en enge stap”). We praten en lachen en gaan samen ontdekken wat er nou echt toe doet in hun leven, wat ze zo graag willen weten, voelen en bereiken. Zulke inspirerende en leuke twintigers!

Worstel jij als twintiger ook met het echt jezelf willen, kunnen en durven zijn? Neem dan gerust eens vrijblijvend contact op. Ik vind niks gek en alles wat we bespreken blijft uiteraard tussen ons, voel je welkom!

#twintiger #onzekerheid #eenzaamheid #gewoonjezelfkunnenzijn #keuzestress #authenticiteit #echtmijzelf #mooimijzelf