Blog

Onderdeel van de wereld?

Geplaatst
En dan hoor ik mijzelf ineens zeggen … maak jezelf weer onderdeel van de wereld. “Zo, zeg” zegt de cliënt en is weer stil. En dan … dikke dikke tranen.
Alles al jaren maar geven. Er zijn voor anderen. Zorgen. Aandacht geven. Jezelf aanpassen of wegcijferen. “Ja maar, Olga, ik krijg daar vaak wel energie van, tenminste dat dacht ik. Het geeft me ergens een zinvol gevoel”.
Oké. En toch zeg je dat je je overspannen voelt, dat je zo op bent, dat je geen energie meer hebt en nergens zin in. En dat mensen zo weinig aan jóu vragen? Je zegt … ik wil mijzelf weer zijn.
We praten over wanneer dat is? Hoe ziet jezelf zijn er uit? En waar, wanneer (en hoe) ben je jezelf kwijt geraakt?
Is dit herkenbaar voor jou? Hoeveel geef jij weg? Wat geef je weg? Aan wie geef je het allemaal weg? Geef je jezelf ook wat weg? Gewoon … een beetje, een ietsie pietsie.
Omarm jezelf een keertje. Geef jezelf een bloemetje of een compliment in de spiegel. Plan jezelf in je agenda. Gewoon. Net als je al die jaren voor al die anderen ook deed en nog steeds doet.
Maak jezelf onderdeel van de wereld. Anders kunnen anderen jou niet horen, zien en aandacht geven. Waar jij juist zo naar snakt.
Enne, hulp hierbij vragen mag je jezelf ook best geven 😉.