ACT workshop voor professionals

Negatieve gedachten, depressieve gevoelens, (chronische) pijn, angstklachten; een leven vol pijn, is geen waardig leven. Als je cliënten/patiënten moeizaam de dag doorkomen, hun innerlijke wereld versombert en een sociaal isolement op de loer ligt, is het tijd om daadkrachtig te handelen.

ACT is dé evidence-based therapie om een flexibelere kijk op het leven te ontwikkelen. Hierdoor krijgt je cliënt/patiënt weer de macht en de kracht om zelf de regie op het leven terug te krijgen.

De gedragstherapeutische benadering van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is géén therapie die je cliënt/patiënt alleen eenvoudige handvatten geeft om te leren omgaan met negatieve gedachten. ACT is een veelomvattende gedragstherapie van de derde generatie op het gebied van acceptatie en een open, vriendelijke houding naar jezelf en de wereld. Het heeft geen nut om het gevecht aan te gaan met onvermijdelijke omstandigheden, terwijl het grootste gevecht in de innerlijke wereld van de cliënt zelf plaatsvindt: zelfcompassie.

De drie kernwaarden accepteren, kiezen en actie ondernemen beteugelen o.a. innerlijke crises, angst en depressieve gevoelens. Door op een andere manier naar jezelf en de wereld te kijken, open je de deur naar een leven met meer compassie, rust en acceptatie. Het resultaat is een draaglijker leven, met een open, vriendelijke blik naar de toekomst gericht, waardoor de hulpvraag aanzienlijk vermindert en de cliënt zelf om leert gaan met pijn, negatieve gedachten en energievretende emoties (zoals angst, boosheid, verdriet, zwaarmoedigheid).

Acceptatie; misschien wel de moeilijkste, maar ook de moedigste stap naar een waarde(n)vol leven.

De ACT-workshop is een kennismaking met de filosofie achter deze effectieve therapeutische benadering. Met ACT (in combinatie met zelfcompassie) leer je technieken die direct toepasbaar zijn en het lijden van je patiënt op een efficiënte, compassievolle wijze kunnen verlichten.

De inhoud van de workshop is afhankelijk van de specifieke wensen van je praktijk en de grootte van jullie groep. Neem gerust vrijblijvend contact op via info@vandenhoffcounseling.nl, we komen vast tot een mooi passend aanbod.

Ervaringen cursisten 5-daagse ACT-masterclass voor professionals (training ACT en Zelfcompassie)

Recensies cursisten jaargang 2019
“Klein groepsverband, werkt effectiever en is persoonlijk en voelt veilig. Ik heb behalve het toepassen van ACT in mijn praktijk, nu ook stappen gemaakt in de keuzes die ik wil gaan maken voor mezelf in de nabije toekomst. De rustige manier van lesgeven heb ik als zeer prettig ervaren. Olga is enthousiast en vakkundig in wat zij doet.” (psychosociaal therapeut)

“Kleine groep wat heel prettig is. Het oefenen geeft veel handvatten voor dagelijkse praktijk. Cursus is oprecht een aanrader! Heel leerzaam en goed toepasbaar in de praktijk, ga er zeker verder mee. ‘Roept’ op tot reflectie en laat je niet meer los.” (psychosociaal therapeut)

“Heeft mij mooie bewustwording gebracht, dit gun ik een ander ook! Heel waardevol, mooi voor mijzelf en om te gebruiken in de praktijk.” (POH GGZ)

“Oefenen en ervaren helpt enorm! Kleine groep, veel oefenen, betrokkenheid. Direct in de praktijk gaan brengen!” (POH GGZ)

“Mooi kunnen ervaren. Eigen weerstand kunnen voelen. Nieuwe richting erbij geleerd. Kan dit wel in combinatie met andere theorieën in de praktijk brengen!” (psychosociaal therapeut)

“Een hele fijne cursus met veel praktische oefeningen. Meteen toepasbaar in de praktijk. Olga maakt ACT begrijpelijk en geeft veel waardevolle tips!” (psychosociaal therapeut)

“Na deze cursus weet je wat ACT inhoudt en heb je voldoende handvatten om er in de praktijk mee aan de slag te gaan. ACT ‘moet’ je ervaren en dat is wat je doet bij Olga!” (psychosociaal therapeut)

Recensies cursisten jaargang 2018

ACT

Recensies cursisten jaargang 2017