Geaccrediteerde bijscholing! Groepen zijn 3 tot maximaal 6 deelnemers! Geef je individueel op of met intervisie-collega's. Een aparte cursus InCompany met je collega's is ook mogelijk!  De trainer is lid van ACBS (Association for Contextual Behavioral Science) eACBS Be/Ne (Nederlandse tak).
Registratiepunten voor:   NFG    

Bijscholing voor zorgprofessionals!

Negatieve gedachten, depressieve gevoelens, (chronische) pijn, angstklachten; een leven vol pijn, is geen waardig leven. Als je cliënten/patiënten moeizaam de dag doorkomen, hun innerlijke wereld versombert en een sociaal isolement op de loer ligt, is het tijd om daadkrachtig te handelen.

ACT is dé evidence-based therapie om een flexibelere kijk op het leven te ontwikkelen. Hierdoor krijgt je cliënt/patiënt weer de macht en de kracht om zelf de regie op het leven terug te krijgen.

De gedragstherapeutische benadering van de Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is géén therapie die je cliënt/patiënt alleen eenvoudige handvatten geeft om te leren omgaan met negatieve gedachten. ACT is een veelomvattende gedragstherapie van de derde generatie op het gebied van acceptatie en een open, vriendelijke houding naar jezelf en de wereld. Het heeft geen nut om het gevecht aan te gaan met onvermijdelijke omstandigheden, terwijl het grootste gevecht in de innerlijke wereld van de cliënt zelf plaatsvindt: zelfcompassie.

In de Masterclass ‘Hart voor mijzelf’ leer je de filosofie achter deze effectieve therapeutische benadering. Met ACT (in combinatie met zelfcompassie) leer je technieken die direct toepasbaar zijn en het lijden van je cliënt op een efficiënte, compassievolle wijze kunnen verlichten.

De drie kernwaarden accepteren, kiezen en actie ondernemen beteugelen o.a. innerlijke crises, angst en depressieve gevoelens. Door op een andere manier naar jezelf en de wereld te kijken, open je de deur naar een leven met meer compassie, rust en acceptatie. Het resultaat is een draaglijker leven, met een open, vriendelijke blik naar de toekomst gericht, waardoor de hulpvraag aanzienlijk vermindert en de cliënt zelf om leert gaan met pijn, negatieve gedachten en energievretende emoties (zoals angst, boosheid, verdriet, zwaarmoedigheid).

Acceptatie; misschien wel de moeilijkste, maar ook de moedigste stap naar een waarde(n)vol leven. Schrijf je nu in voor de masterclass en gebruik ook de alom geprezen therapie voor geestelijke en lichamelijke pijn.

Lees meer over de inhoud van de masterclass. Direct aanmelden kan via het contactformulier. Bel gerust voor meer informatie (06-51373819)!

Registratiepunten voor:   NFG    
  © Van den Hoff Counseling | KvK 65900677 | 06-51373819 | info@vandenhoffcounseling.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer