Counseling | ACT-therapie | coaching

Gevoelens van spanning, irritatie, verdriet of angst horen net zo bij het leven als regen en zonneschijn. Maar net zoals een bui (te) lang kan aanhouden, kunnen negatieve emoties je opslokken en negatieve gedachten of terugkerende vragen een innerlijke worsteling teweeg brengen.
Als je ervaart dat het leven niet meer loopt zoals je dat zelf wilt, is het een uitgelezen kans op onderzoek te gaan naar de oorsprong van deze emoties en gedachten.

Emoties zorgen ervoor dat we scherp blijven en dat we ervaringen op een intense manier kunnen waarnemen. Zo kunnen we ontroerd raken door de kracht van muziek of een ogenschijnlijke simpele arm om je heen. Soms nemen emoties echter de overhand en kunnen heftige gevoelens of gedachten de regie overnemen.

Herken jij jezelf in een van onderstaande situaties?
- Je ervaart stress of lijdt aan slaapproblemen omdat je aan het malen bent over het verleden, het nu of de toekomst;
- Je wilt je leven een bepaalde richting geven, maar weet niet goed hoe;
- Je hebt (levens)vragen die maar onbeantwoord blijven;
- Je moet teveel, te vaak – je bent eigenlijk te streng voor jezelf en kan de lat niet lager krijgen dan de hoge standaard die je nastreeft;
- Je voelt je down of juist geïrriteerd, gefrustreerd;
- Je voelt je regelmatig niet gezien, niet gehoord of niet gewaardeerd;
- Je zit in een periode van verdriet of rouw;
- Je kruipt teveel in je schulp of ervaart onzekerheid, je worstelt met faalangst, een laag zelfbeeld of verlegenheid;
- Je vindt het lastig om je grenzen aan te geven, je bent (hoog)gevoelig, of je wordt gepest.
- Je moet dealen met een (chronische) ziekte, een herstel- of revalidatieproces of chronische pijn – bij jezelf of anderen.

Counseling is hierbij effectief, kortdurend en resultaatgericht. Op een efficiënte manier met innerlijke onrust, vragen en negatieve, of energie slurpende gedachten en gevoelens leren omgaan. Zo krijg je op een compassievolle manier weer de regie over je eigen leven.


Bij het ervaren van conflicten tijdens het communiceren, oefenen we ook met Geweldloze Communicatie. Lees er hier meer over.

Naar Praktijkgegevens, naar Contact(gegevens) of terug naar Gesprekken
Van den Hoff Counseling | KvK 65900677 | 06-51373819 | info@vandenhoffcounseling.nl | Algemene voorwaarden | Disclaimer
TCZ