(31)6 513 73 819 info@vandenhoffcounseling.nl

NEI-therapie (Neuro Emotieve Integratie)

Verdiep, ontdek & transformeer met SoulTalk EDR/NEI

Bij SoulTalk EDR/NEI neem ik je mee op een reis naar de diepere lagen van jezelf, waar mogelijke oorzaken van zowel mentale als fysieke klachten verborgen liggen. Ik bied een veilige, gestructureerde ruimte om stap voor stap in contact te komen met wat er onder de oppervlakte sluimert.

Aanpak

De sessies beginnen met een verkennende intake, een vriendelijke kennismaking waarin we jouw verhaal kunnen ontvouwen. We onderzoeken wat je al weet, wat je hebt geprobeerd en wat effect had, en wat niet. Op basis hiervan, verweven met mijn ervaring en intuïtie, bepalen we de aanpak.

Dit kan inhouden:

 • Diepgaande vragen en oefeningen om aspecten van je verhaal te belichten die mogelijk onderbelicht zijn.
 • Het creëren van een genogram om inzicht te krijgen in de rode draden binnen jouw familiegeschiedenis.
 • Opstellingen met figuren of objecten om antwoorden te onthullen.
 • Het aanpakken van mogelijke blokkades, inclusief erfelijk trauma, via energetisch werk/NEI-sessie.

Energetisch werk | NEI

Via specifieke vragen en een speciaal meetinstrument (biosensor) gaan we dan op zoek naar onverwerkte ervaringen, zowel uit jouw leven als uit voorgaande generaties. Deze ervaringen en bijbehorende emoties kunnen onbewust invloed uitoefenen op jouw problemen of vragen. 

Generationeel trauma

Wat volgt?

We reflecteren op de uitkomsten. Wat herken je? Wat herinner je je? Wanneer we de kern van jouw probleem lokaliseren en de plek in je lichaam waar de emotionele blokkade zich bevindt, gebruiken we meditatie en ademhaling om deze los te koppelen.

Het resultaat

Mensen ervaren na energetische NEI-sessies vaak bevrijding, opluchting, een hernieuwde stroom van energie of helderheid voor cruciale keuzes. Soms verdwijnen zelfs fysieke klachten of verbeteren ze aanzienlijk.

Na de sessie evalueren we en bespreken we eventuele vervolgstappen. Elk traject is uniek en op maat gemaakt. 

Sessieduur SoulTalk EDR/NEI

NEI-sessies zijn flexibel en afgestemd op jouw behoeften. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 • Kennismaking en verkenning hulpvraag: een gratis 30-minuten telefonisch gesprek om te zien of SoulTalk EDR/NEI bij je past.
 • Intake incl. opstelling of energetische sessie (NEI): een 2-uur durende intake, inclusief een opstelling of energetische sessie.
 • Vervolg opstelling of energetische sessies (NEI): sessie van 1,5 uur.
 • Vitaliteitstest en bodyscan (NEI): een sessie van maximaal 1 uur die je vitaliteit en energiebalans test, corrigeert en ondersteunt.
 • Human Design alignment testen (via NEI): een energetische sessie van maximaal 1 uur.

Voor kleine en concrete hulpvragen of kort bestaande lichamelijke klachten kan één NEI-sessie soms al voldoende zijn, terwijl grotere of langduriger problemen of wensen meer sessies vergen. Ongeacht het aantal sessies, na elke ontmoeting met SoulTalk EDR kun je vaak zelfstandig verder met de nieuwe inzichten.

Wat je kunt verwachten van een bodyscan?

Een korte, vitaliteitsverhogende sessie die stress verlicht en je energie herstelt. Perfect voor ondersteuning tijdens drukke en stressvolle tijden (examens, rouw, mantelzorg), maar het biedt alleen tijdelijke verlichting als je omstandigheden onveranderd blijven.

Bij welke hulpvraag kan SoulTalk EDR ingezet worden?

SoulTalk EDR biedt ondersteuning aan individuen van alle leeftijden die verschillende worstelingen ervaren, zoals:

Mentale en emotionele kwesties:

Stress, kort lontje, angsten, onzekerheid. Een gevoel van eenzaamheid. Belemmerende overtuigingen en innerlijke criticus/saboteur. Depressieve of verdrietige gevoelens. Hooggevoeligheid. Relatieproblemen.

Werk en studie gerelateerde zorgen:

Levensvragen. Faalangst bij studie of werk. Leerproblemen en gebrek aan motivatie. Uitdagingen met werkflow, uitstelgedrag en terugkerende communicatieconflicten.

Fysieke welzijnsproblemen:

Aanhoudende vermoeidheid en een constant gebrek aan energie. Migraine en onverklaarbare pijnen. Klachten of blessures die niet verbeteren met conventionele therapieën. Slaapproblemen en spijsverteringsproblemen.

SoulTalk EDR is een veelzijdige benadering die de vele facetten van het menselijk welzijn omarmt. Het is als een brede oplossingsmogelijkheid die kan helpen bij een breed scala aan worstelingen, waarbij het niet alleen gericht is op één specifiek aspect van ons leven.

Wanneer is SoulTalk EDR/NEI niet of minder geschikt?

Als je het gevoel hebt de grip op je leven te verliezen. Praat dan altijd met je huisarts. Deze kan bepalen welke hulp voor jou het meest passend en noodzakelijk is. Psychotherapeuten en GZ-psychologen behandelen mensen met langduriger of complexe psychische problematiek. Bijvoorbeeld bij je een lange periode depressief of heel down, leeg, stuurloos of emotieloos voelen. Of bij heftige angststoornissen, jezelf beschadigen, toenemend dwanggedrag of eetproblematiek.

Als je antidepressiva slikt of andere medicatie voor je psychische klachten – vanuit huisarts, psycholoog of psychiater voorgeschreven. Omdat je met deze medicatie bepaalde gevoelens en gedragingen onderdrukt, wordt het lastiger bij een energetische (NEI) sessie om bepaalde veranderingen in emoties en energie waar te nemen en verschil te ervaren.

Doorverwijzen

Vanuit mijn achtergrond en expertise stel ik geen diagnoses. Maar als ik denk dat een andere vorm van begeleiding beter bij jou past of noodzakelijk is, zal ik je graag doorverwijzen naar professionele specialisten.

Denk aan situaties waarin specifieke expertise nodig is, zoals:

 • Voor de verwerking van trauma en PTSS-klachten, kan EMDR-therapie uitkomst bieden.
 • Bij het beschrijven van je lichamelijke klachten, kan ik je soms adviseren contact op te nemen met je huisarts. Net als bij bepaalde psychische problemen.

Als je specifieke vragen hebt over je fysieke gezondheid of vragen hebt over supplementen die je slikt, kan ik putten uit mijn eigen positieve ervaringen en je doorverwijzen naar onderstaande gekwalificeerde en ervaren therapeuten:

Mesoloog: Patricia van Houten | Haarlem

Osteopaat: Simone Kok | Haarlem

Massagetherapeut: Petra van der Horst | Bennebroek

Wat is de achtergrond van SoulTalk EDR?

De essentie van SoulTalk EDR ligt in een gevarieerde aanpak, waarbij diverse methoden samenkomen om transformatie te stimuleren:

 • Systemisch werk en (familie)opstellingen: we verkennen diepere verbanden en dynamieken van je hulpvraag om inzicht te krijgen in patronen en verborgen oorzaken.
 • Oosterse wijsheid van Chinese geneeskunde: elementen uit deze eeuwenoude praktijk helpen bij het begrijpen en in balans brengen van energieën in het lichaam.
 • NEI & energetisch werk: Neuro Emotionele Integratie richt zich op het verband tussen emoties, gedrag en fysiologie, terwijl energetisch werk de innerlijke energieën in beweging brengt voor heling.
 • Kracht van visualisaties en ademwerk: deze tools stimuleren diepe ontspanning en het vrijkomen van vastzittende emoties.
 • Psychosociale counseling, ACT, Geweldloze Communicatie e.a.: door gespreksvoering vanuit o.a. de Acceptance en Commitment Therapie (ACT) ontstaat bewustwording en acceptatie, waardoor verandering mogelijk wordt.

Deze synergie van methoden creëert een krachtig proces van zelfontdekking en heling. Als therapeut heb ik zelf ook met SoulTalk EDR vele persoonlijke obstakels overwonnen, waardoor ik heb ervaren hoe transformerend en effectief deze aanpak kan zijn.

In mijn eigen ontwikkeling van heling en groei heb ik met behulp van SoulTalk EDR hardnekkige blessures en diepgewortelde thema’s kunnen loslaten.

Deze ervaringen hebben mijn vertrouwen in dit proces alleen maar versterkt. Ik geloof dan ook heilig in de kracht van deze maatwerk-benadering om anderen te helpen groeien, bloeien en stralen.

Ervaringen van cliënten

(om privacy-redenen zijn de namen gewijzigd)

Eigenwaarde en richting in leven. “Mijn eerste NEI-sessie met Olga was zoals ik omschrijf een reis. Een reis naar mijn knelpunten in mijn onderbewustzijn. Telkens als Olga, met grote zorgvuldigheid, bij een knelpunt uitkwam kon ik hem vrijwel direct plaatsen.

De dagen na de sessie heb ik een aantal dagen verdriet gevoeld. Het voelde alsof het in voor mij hanteerbare gevoelens naar buiten kwam. Ik voelde duidelijk dat waar ik me normaal zo in geremd voelde, het ging stromen. Er is dus heel duidelijk een shift. Er is iets van de rem waardoor ik nu het vertrouwen en energie voel om actie te ondernemen die passend in mijn leven en werk is. Het is een ander vertrekpunt dan voorheen.

Ik ben dankbaar dat ik bij Olga terecht gekomen ben. Het veilige klimaat dat Olga mee brengt, maakt dat ik me veilig voel om me kwetsbaar op te stellen. Dank je wel Olga.”

(Valentina, Amsterdam)

Opspelende (chronische) rug-/heup-/beenpijn aan 1 kant
Dag Olga, nog even mijn reactie op de NEI-sessie van gisteren. Dit geloof je niet! Direct na de sessie ben ik gaan slapen, ik was doodmoe en zakte in heel diepe slaap. Toen ik wakker werd en ging lopen, merkte ik dat ik mijn been weer veel beter kon gebruiken. Waar ik ‘s morgens eerst nog mijn been ongeveer omhoog moest tillen om in spijkerbroek te komen😊 gaat dat nu veel beter! Ook de pijn in mijn rug is nu al minder. Hoe kan het?

Vandaag een stuk gewandeld en dat ging ook veel beter. Merk wel dat ik moe ben en eraan toe wil geven en dat op advies van jou nu echt doe. Meestal loop ik dan nog even door.

Ik ben zo onder de indruk over wat het ‘doorwerken’ van pijn eigenlijk mentaal betekent. Het is een cadeau dat zowel mijn fysieke pijn als mijn ‘mentale pijn’ hierdoor minder is geworden. Ik voel me vrijer, energieker zelfs. Dank je wel Olga, ook voor de prettige manier waarop je dit begeleidt. Het voelt heel veilig. Fijn ook dat er ruimte is voor humor, dat vind ik prettig.

(Jacqueline, Haarlem)

Plan een telefonische kennismaking

Vraag je je af of SoulTalk EDR past bij jou?