Ervaringen van cliënten

(om privacyredenen zijn de namen gewijzigd)
Olga van den Hoff

Ik heb het gesprekstraject als heel fijn ervaren! Bij Olga had ik vanaf het begin al het gevoel dat ik goede stappen zou maken.

Voel me weer zelfverzekerd. Ik ben weer positief. Ik ben enthousiast en heb zin om weer van alles te ondernemen. Ik zag mijzelf positief veranderen!

Olga is een lief mens en erg energiek.  Ze is positief en vertelt alles duidelijk. Bedankt voor deze leerzame maanden, ik heb er super veel aan gehad. Ik kan alles weer aan! 

Barbara

26 jaar, Haarlem

Mijn gevoel van niet meer kunnen genieten voelde alsof ik niet mezelf was en ik wilde ontdekken wat dit blokkeerde en ik hoopte dat gesprekken mij konden helpen.

Ik vond de gesprekken in het begin heel intensief. Ik voelde mij wel meteen zo op mijn gemak dat ik de informatie wilde delen, dat die klik er meteen was voelde erg fijn.

Tijdens de gesprekken heb ik vooral veel geleerd en ontdekte ik al snel dat Olga soms meer aan mij zag dan ik zelf doorhad.

Het traject heeft me enorm veel inzicht in mijzelf gebracht, alsof je jezelf eindelijk leert begrijpen. 

Ik heb Olga als persoon als enorm prettig ervaren. Een persoon die veel inzicht heeft in mensen en alles doorziet. Iemand die lief is maar streng wanneer nodig, maar vooral ook eerlijk. Wat voor mij zelf het belangrijkste was, is dat ik je volledig vertrouwde en dat was key om dit traject te laten werken.

Sanne

32 jaar, Velserbroek

Ik kwam vanwege een lastige situatie binnen mijn gezin, waardoor ik moeite had om mijn focus en energie op werk goed te houden.

De gesprekken waren prettig en leerzaam. Olga gaf mij nieuwe inzichten en deed mij langer nadenken over waarom ik mij voel zoals ik mij voel(de).

Ik heb technieken geleerd om in gesprek te gaan met familieleden en bewust de controle bij mijzelf te houden.

Olga straalt op een prettige manier rust uit. Ik voelde mij direct op mijn gemak en ze creëerde een veilige omgeving voor open gesprekken. Heel fijn!

Roos

32 jaar, Haarlem

Ik had last van angsten en paniekaanvallen. Tijdens het traject ben ik minder ‘bang’ geworden om angstig te zijn. Deels door de theorie, deels door de gesprekken over de problemen waar ik tegenaan loop. Er is me goed uitgelegd wat de functie van angst is en hoe ik ermee om zou kunnen gaan om het minder zwaar voor me te maken als ik door een angstige periode ga.

Daarnaast heb ik ook inzicht gekregen in hoe (mijn) angst werkt, in relatie tot het trauma dat ik opgelopen heb in mijn jongere jaren. De Playmobile-poppetjes (kind, volwassenen) zijn daar een goed voorbeeld van. Ik heb dus meer ‘begrip’ gekregen voor mijn eigen angsten. Ik voelde me enorm gehoord, voelde geen enkele tijdsdruk tijdens de gesprekken en voelde me erg op m’n gemak.

Bram

26 jaar, Leiden

Olga is een heel fijn persoon. Je merkt dat ze veel ervaring heeft en ze is geduldig, maar kan ook ‘streng’ zijn als dat even nodig is – precies wat je nodig hebt.

Maaike

28 jaar, Zandvoort

Over Olga? Deskundig, professioneel, betrokken, alert, goede afstand tot cliënt, neemt initiatief, biedt goed ruimte voor cliënt, heel aardig.

Gerard

64 jaar, Haarlem

Ik was heel zenuwachtig om over mijn angst en onzekerheid te vertellen. Maar ik heb mij altijd op mijn gemak gevoeld bij Olga. Ik vind haar een heel lieve/vriendelijke en rustige vrouw. Ik sta weer zelfverzekerder in mijn leven. Ik weet nu wat ik wil en hoe ik stapjes hiervoor kan zetten.

Sarah

20 jaar, Heemstede

Mooie inzichten gekregen, soms confronterend, maar goed om dingen écht even te voelen. Ook dat brengt weer inzicht. Daarnaast hele praktische handvatten gekregen, waar ik verder mee kan. Over Olga? Prettig en helder. To the point en praktisch!

Anne

35 jaar, Overveen

Door jouw fijne en vertrouwde begeleiding heb ik geleerd mezelf te accepteren en te zien dat ik goed genoeg ben zoals ik ben.

Inge

26 jaar, Heemstede

Ik was mezelf kwijtgeraakt doordat ik vergat aan mezelf te denken en ik vooral bezig was om aan de wensen/eisen van mijn partner en mijn jonge kind te voldoen. Ook wilde ik graag inzichtelijk krijgen wat mijn eigen verantwoordelijkheid is in de relatiestrubbelingen. Heb geleerd dat ik pas gezonde aandacht aan anderen kan geven als ik mezelf dat óók gun en geef. Nu neem ik meer ruimte in voor mezelf en hou ik voor ogen dat ik een eigen leven en eigen interesses mag hebben (en dat we niet alles samen hoeven te doen). Het traject heeft helderheid en overzicht gebracht. Ik kan beter voelen en m’n grenzen aangeven.

De begeleiding van Olga is heel fijn en heel welkom. Ik weet dat ik er altijd terecht kan als het nodig is en dat ik me dan niet hoef te schamen als iets niet of onvoldoende gelukt is.

Wel jammer dat je uit professioneel oogpunt geen cadeautjes aan wilde nemen, want die verdien je wel!

Sander

41 jaar, Heemstede

Ik was door bepaalde omstandigheden totaal de draad van mijn leven kwijt. Ik heb de gesprekken als heel waardevol, leerzaam, warm en prettig ervaren.

Ik kan de tools die Olga mij heeft aangereikt heel goed toepassen in mijn leven. Ik weet waar ik op moet letten en waar ik de ruimte voor mezelf mag innemen.

Olga is een warme en lieve persoonlijkheid, soms een klein beetje streng op de juiste momenten.

Marijke

56 jaar, Zandvoort

Ik zocht hulp voor mijn angst(aanvallen). Door stap voor stap door situaties heen te gaan, kon ik het beter begrijpen en accepteren.

Het traject heeft me rust, compassie en acceptatie gebracht.

De begeleiding van Olga is superfijn, vol vertrouwen.

Thom

40 jaar, Heemstede

Onzekerheid en me daardoor ongelukkig voelen. Door de gesprekken zijn mijn zelfwaardering en bewustzijn gegroeid. Ik voel me nu (daad)krachtiger, innerlijk rustiger en ik heb mijn enthousiasme in veel dingen weer teruggevonden.

Maria

34 jaar, Heemstede

Ik wilde een familiecontact verbeteren, meer volwassen. Een liefdevollere en vrolijker omgang met elkaar. En minder van mijn stuk raken als ik verwijten krijg.

Wat het traject me heeft opgeleverd? Inzicht in mijzelf! Ik heb geleerd anders naar onze rollen, gedrag en mijn aandeel te kijken.

Herwaardering van mijn belangrijkste kernwaarden gekregen. Ik durf mezelf meer uit te spreken over wat ik belangrijk vind en ik weet dat mijn gevoelens er mogen zijn.

Olga is een prettig persoon, toegankelijk, no-nonsense maar wel scherp. Praktische oefeningen en vragen. Vraagt goed door, maar zonder je een naar gevoel te geven.

Maud

44 jaar, Amsterdam

Olga straalt rust en vertrouwen uit waarbij ik mij veilig voelde om mijn verhaal te vertellen. Met haar analytische en ook creatieve geest wist zij al snel de vinger op de ‘zere’ plek te leggen.

Marianne

53 jaar, Haarlem

Ik had last van angsten en onzekerheid. De gesprekken hebben mij geholpen om met een positievere kijk met mijn obstakels om te gaan. Olga is prettig in gesprek en biedt veel mogelijkheden om met problemen om te gaan.

Lars

24 jaar, Hillegom

Een eeuwige zoektocht, zo voelde mijn leven. In het traject heb ik ontdekt welke dingen ik écht belangrijk vind en waarom. Geleerd hoe ik daar beter naar kan luisteren en ernaar kan leven. Meerdere inzichten over mijzelf opgedaan.

Ben

41 jaar, Haarlem

De gesprekken over mijn studie-worsteling en toekomstwensen zijn beter geweest dan ik had verwacht. Het contact met jou vond ik erg fijn en vriendelijk en hierdoor durfde ik alles te vertellen.

Tom

25 jaar, Velserbroek

Ik vond de begeleiding van Olga heel fijn. Ik voelde me altijd super gehoord, ik had het idee dat ik alle tijd en ruimte had om te praten en om mijn verhaal te doen. Ik merkte ook altijd dat ik het fijn vond om er weer heen te gaan en mijn verhaal te kunnen doen.

Bram

26 jaar, Leiden

Ik vond de gesprekken altijd heel fijn. Ik ging er graag heen en kwam er met een goed gevoel weer vandaan. Elk gesprek leerde je weer meer over jezelf. De gesprekken werden gehouden in een fijne kamer, wat rustig overkwam wat ik erg fijn vond.

Lisanne

20 jaar, Hillegom

Over Olga? Ze is duidelijk, objectief en betrokken, maar kan ook confronteren. Veel geleerd!

Sven

35 jaar, Hoofddorp

Dank voor alle bijzondere, prettige gesprekken in 2019, voor mij misschien niet het makkelijkste jaar, maar ik kijk er – mede dankzij jouw inspanningen – met een supergoed gevoel op terug. Ik weet nu hoe ik zelf voor meer rust en balans kan zorgen in mijn leven en ik heb de instrumenten om er – desgewenst – mee aan de slag te gaan.

Olga is deskundig en weet op het juiste moment de juiste vragen te stellen. Daarnaast is ze een prettig mens.

Marc

34 jaar, Heemstede

Ik dacht laatst: ik gun iedereen een Olga! (Marjan, 52 jaar, Heemstede)

Ik zeg steeds: Ik gun iedereen een Olga! (Marijke, 56 jaar, Zandvoort)

Mijn hulpvraag ging over het omgaan met angstgevoelens.

Ik heb de gesprekken als heel fijn en veilig ervaren, ik durfde alles te delen. Ik werd geconfronteerd met mijn eigen doen en laten en de patronen die mij niet meer dienen als volwassen vrouw. Wat ik fijn vond is dat alles visueel werd gemaakt met metaforen, poppetjes of zelfs m.b.v. klei. Ik kon zo alles meteen begrijpen en helder voor mij zien.

Wat het traject me opgeleverd heeft? Veel! Ik ben het aan gaan pakken zonder oude gevoelens weg te stoppen maar ze juist mee te nemen en te ervaren dat de uitkomst nu steeds anders kan zijn.

Ik voelde me echt op mijn gemak en Olga heeft me in een korte tijd enorm geholpen met het juiste steuntje in de rug om zaken waar ik mee zat aan te pakken. Ik voelde me erg welkom en begrepen, het voelde al snel vertrouwd.

Lisa

36 jaar, Bennebroek

Ik wilde weer leven. Van t leven genieten.

Ik heb weer opnieuw geleerd om met mezelf om te gaan en met anderen.

Heb weer rust in mijn hoofd en kan weer van het leven genieten.

Olga heeft me veel geleerd, niet alleen door te praten maar ook door me actief bezig te laten zijn. Ze is rustig en duidelijk in haar begeleiding.

Susan

58 jaar, Haarlem

Ik zat met relationele problemen en zat ook zelf vast. Het traject heeft me rust gebracht, ik heb meer over mijzelf geleerd en heb een andere manier van communiceren geleerd.

Olga is heel integer, luistert goed en heeft me tips gegeven die ik écht nodig had.

Leanne

49 jaar, Santpoort-Noord

Ik was terugkerend onrustig in mijn situatie. De gesprekken hebben mij inzicht in mijn manier van communiceren gegeven en in mijn zelfbeeld. Mijn leven heeft een positieve wending genomen, ik heb meer zelfvertrouwen en zelfacceptatie ontwikkeld.

Max

36 jaar, Amstelveen

Op een uitermate vriendelijke manier hebben de gesprekken mij inzicht gebracht, super! Olga is uitermate vriendelijk, de beste zachte dwang naar het juiste pad die er is.

Leo

50 jaar, Amsterdam

Ik kwam bij jou met een loopbaanvraag en door ons fijne contact ging het traject daarna over in mijn zoektocht op relatiegebied en gesprekken over de verwerking van mijn leven tot dan toe.

Ik heb leren voelen, emoties toestaan en me uitspreken. Maar … ik ben er eigenlijk het meest trots op dat ik naar jou toegegaan ben. Hulp vragen was best een ding, maar ik kon het echt even niet meer alleen.

Pim

29 jaar, Hoofddorp

Wat ik heel prettig vind in het werken met Olga is dat zij goed aanvoelt welke vragen en onderwerpen relevant zijn en welke oefeningen pasten bij mijn ‘hulpvraag’. Ook zegt zij op een respectvolle manier waar het om gaat en draait zij er niet omheen.

Annemarie

52 jaar, Santpoort-Noord

Olga heeft in alle rust toegewerkt mijn hulpvraag te beantwoorden en ze heeft mij handvatten gegeven die ik makkelijk kan toepassen in mijn dagelijks leven. De gesprekken hebben mijn ogen geopend. Olga heb ik ervaren als een open, vriendelijke en duidelijke coach. Door haar benadering voelde ik mij veilig om mijn verhaal te doen.

Loek

57 jaar, Heemstede

Ik kwam met een specifieke hulpvraag – zelfbeeld en communicatie – en heb van Olga handvatten gekregen om hier beter mee om te gaan (niet alleen nu maar ook om later op terug te kunnen vallen).

De oefeningen die we tijdens de gesprekken deden, waren heel zinvol en direct toepasbaar. Doordat ik de oefeningen op papier mee kreeg, kon ik deze later nog teruglezen, wat heel prettig was.

Anna

37 jaar, Heemstede

Je hebt me ontzettend geholpen bij het opnieuw ontdekken van de dingen die ik belangrijk vind in het leven, om daar beter naar te luisteren en daarnaar te handelen. Ik wil je bedanken voor je niet-veroordelende houding, open en empathisch. Ik koester de inzichten die je me gegeven hebt.

Lotte

39 jaar, Overveen