Ervaringen van cliënten

(om privacyredenen zijn de namen gewijzigd)
Olga van den Hoff
Ervaringen van cliënten

Ik had last van angsten en paniekaanvallen. Tijdens het traject ben ik minder ‘bang’ geworden om angstig te zijn. Deels door de theorie, deels door de gesprekken over de problemen waar ik tegenaan loop. Er is me goed uitgelegd wat de functie van angst is en hoe ik ermee om zou kunnen gaan om het minder zwaar voor me te maken als ik door een angstige periode ga.

Daarnaast heb ik ook inzicht gekregen in hoe (mijn) angst werkt, in relatie tot het trauma dat ik opgelopen heb in mijn jongere jaren. De Playmobile-poppetjes (kind, volwassenen) zijn daar een goed voorbeeld van. Ik heb dus meer ‘begrip’ gekregen voor mijn eigen angsten. Ik voelde me enorm gehoord, voelde geen enkele tijdsdruk tijdens de gesprekken en voelde me erg op m’n gemak.

Bram

26 jaar, Leiden

Olga is een heel fijn persoon. Je merkt dat ze veel ervaring heeft en ze is geduldig, maar kan ook ‘streng’ zijn als dat even nodig is – precies wat je nodig hebt.

Maaike

28 jaar, Zandvoort

Over Olga? Deskundig, professioneel, betrokken, alert, goede afstand tot cliënt, neemt initiatief, biedt goed ruimte voor cliënt, heel aardig.

Gerard

64 jaar, Haarlem

Ik was heel zenuwachtig om over mijn angst en onzekerheid te vertellen. Maar ik heb mij altijd op mijn gemak gevoeld bij Olga. Ik vind haar een heel lieve/vriendelijke en rustige vrouw. Ik sta weer zelfverzekerder in mijn leven. Ik weet nu wat ik wil en hoe ik stapjes hiervoor kan zetten.

Sarah

20 jaar, Heemstede

Mooie inzichten gekregen, soms confronterend, maar goed om dingen écht even te voelen. Ook dat brengt weer inzicht. Daarnaast hele praktische handvatten gekregen, waar ik verder mee kan. Over Olga? Prettig en helder. To the point en praktisch!

Anne

35 jaar, Overveen

Door jouw fijne en vertrouwde begeleiding heb ik geleerd mezelf te accepteren en te zien dat ik goed genoeg ben zoals ik ben.

Inge

26 jaar, Heemstede

Ik was mezelf kwijtgeraakt doordat ik vergat aan mezelf te denken en ik vooral bezig was om aan de wensen/eisen van mijn partner en mijn jonge kind te voldoen. Ook wilde ik graag inzichtelijk krijgen wat mijn eigen verantwoordelijkheid is in de relatiestrubbelingen. Heb geleerd dat ik pas gezonde aandacht aan anderen kan geven als ik mezelf dat óók gun en geef. Nu neem ik meer ruimte in voor mezelf en hou ik voor ogen dat ik een eigen leven en eigen interesses mag hebben (en dat we niet alles samen hoeven te doen). Het traject heeft helderheid en overzicht gebracht. Ik kan beter voelen en m’n grenzen aangeven.

De begeleiding van Olga is heel fijn en heel welkom. Ik weet dat ik er altijd terecht kan als het nodig is en dat ik me dan niet hoef te schamen als iets niet of onvoldoende gelukt is.

Wel jammer dat je uit professioneel oogpunt geen cadeautjes aan wilde nemen, want die verdien je wel!

Sander

41 jaar, Heemstede

Onzekerheid en me daardoor ongelukkig voelen. Door de gesprekken zijn mijn zelfwaardering en bewustzijn gegroeid. Ik voel me nu (daad)krachtiger, innerlijk rustiger en ik heb mijn enthousiasme in veel dingen weer teruggevonden.

Maria

34 jaar, Heemstede

Olga straalt rust en vertrouwen uit waarbij ik mij veilig voelde om mijn verhaal te vertellen. Met haar analytische en ook creatieve geest wist zij al snel de vinger op de ‘zere’ plek te leggen.

Marianne

53 jaar, Haarlem

Ik had last van angsten en onzekerheid. De gesprekken hebben mij geholpen om met een positievere kijk met mijn obstakels om te gaan. Olga is prettig in gesprek en biedt veel mogelijkheden om met problemen om te gaan.

Lars

24 jaar, Hillegom

Een eeuwige zoektocht, zo voelde mijn leven. In het traject heb ik ontdekt welke dingen ik écht belangrijk vind en waarom. Geleerd hoe ik daar beter naar kan luisteren en ernaar kan leven. Meerdere inzichten over mijzelf opgedaan.

Ben

41 jaar, Haarlem

De gesprekken over mijn studie-worsteling en toekomstwensen zijn beter geweest dan ik had verwacht. Het contact met jou vond ik erg fijn en vriendelijk en hierdoor durfde ik alles te vertellen.

Tom

25 jaar, Velserbroek

Ik vond de begeleiding van Olga heel fijn. Ik voelde me altijd super gehoord, ik had het idee dat ik alle tijd en ruimte had om te praten en om mijn verhaal te doen. Ik merkte ook altijd dat ik het fijn vond om er weer heen te gaan en mijn verhaal te kunnen doen.

Bram

26 jaar, Leiden

Ik vond de gesprekken altijd heel fijn. Ik ging er graag heen en kwam er met een goed gevoel weer vandaan. Elk gesprek leerde je weer meer over jezelf. De gesprekken werden gehouden in een fijne kamer, wat rustig overkwam wat ik erg fijn vond.

Lisanne

20 jaar, Hillegom

Over Olga? Ze is duidelijk, objectief en betrokken, maar kan ook confronteren. Veel geleerd!

Sven

35 jaar, Hoofddorp

Dank voor alle bijzondere, prettige gesprekken in 2019, voor mij misschien niet het makkelijkste jaar, maar ik kijk er – mede dankzij jouw inspanningen – met een supergoed gevoel op terug. Ik weet nu hoe ik zelf voor meer rust en balans kan zorgen in mijn leven en ik heb de instrumenten om er – desgewenst – mee aan de slag te gaan.

Olga is deskundig en weet op het juiste moment de juiste vragen te stellen. Daarnaast is ze een prettig mens.

Marc

34 jaar, Heemstede

Ik was terugkerend onrustig in mijn situatie. De gesprekken hebben mij inzicht in mijn manier van communiceren gegeven en in mijn zelfbeeld. Mijn leven heeft een positieve wending genomen, ik heb meer zelfvertrouwen en zelfacceptatie ontwikkeld.

Max

36 jaar, Amstelveen

Op een uitermate vriendelijke manier hebben de gesprekken mij inzicht gebracht, super! Olga is uitermate vriendelijk, de beste zachte dwang naar het juiste pad die er is.

Leo

50 jaar, Amsterdam

Ik kwam bij jou met een loopbaanvraag en door ons fijne contact ging het traject daarna over in mijn zoektocht op relatiegebied en gesprekken over de verwerking van mijn leven tot dan toe.

Ik heb leren voelen, emoties toestaan en me uitspreken. Maar … ik ben er eigenlijk het meest trots op dat ik naar jou toegegaan ben. Hulp vragen was best een ding, maar ik kon het echt even niet meer alleen.

Pim

29 jaar, Hoofddorp

Wat ik heel prettig vind in het werken met Olga is dat zij goed aanvoelt welke vragen en onderwerpen relevant zijn en welke oefeningen pasten bij mijn ‘hulpvraag’. Ook zegt zij op een respectvolle manier waar het om gaat en draait zij er niet omheen.

Annemarie

52 jaar, Santpoort-Noord

Olga heeft in alle rust toegewerkt mijn hulpvraag te beantwoorden en ze heeft mij handvatten gegeven die ik makkelijk kan toepassen in mijn dagelijks leven. De gesprekken hebben mijn ogen geopend. Olga heb ik ervaren als een open, vriendelijke en duidelijke coach. Door haar benadering voelde ik mij veilig om mijn verhaal te doen.

Loek

57 jaar, Heemstede

Ik kwam met een specifieke hulpvraag – zelfbeeld en communicatie – en heb van Olga handvatten gekregen om hier beter mee om te gaan (niet alleen nu maar ook om later op terug te kunnen vallen).

De oefeningen die we tijdens de gesprekken deden, waren heel zinvol en direct toepasbaar. Doordat ik de oefeningen op papier mee kreeg, kon ik deze later nog teruglezen, wat heel prettig was.

Anna

37 jaar, Heemstede

Je hebt me ontzettend geholpen bij het opnieuw ontdekken van de dingen die ik belangrijk vind in het leven, om daar beter naar te luisteren en daarnaar te handelen. Ik wil je bedanken voor je niet-veroordelende houding, open en empathisch. Ik koester de inzichten die je me gegeven hebt.

Lotte

39 jaar, Overveen

Ik dacht laatst: ik gun iedereen een Olga! (Marjan, 52 jaar, Heemstede)

Ik zeg steeds: Ik gun iedereen een Olga! (Marijke, 56 jaar, Zandvoort)