(31)6 513 73 819 info@vandenhoffcounseling.nl

Vertrouwenspersoon

Iedereen ervaart wel eens onrust, voelt zich ongelukkig of is ontevreden.

Dit kan zich laten zien als stress, frustratie, angst, verdriet, gebrek aan zelfvertrouwen, moeite met het maken van keuzes, of als een algemeen gevoel van onbehagen. Deze gevoelens kunnen te maken hebben met werk/studie, gezondheid, relaties (partner, gezin, familie, vriendschappen) of met je levensperspectief. Het is normaal en acceptabel dat dergelijke gevoelens tijdelijk opkomen en als vanzelf weer verdwijnen.

Lastiger wordt het wanneer deze gevoelens aanhouden en je langdurig belemmeren in het ervaren van rust, geluk en tevredenheid. Dan is het tijd om onderliggende oorzaken te onderzoeken en samen met iemand stappen te zetten.

Tijd om jezelf weer open te stellen voor alle mogelijkheden in en om je heen. Ik help je hier graag bij. We stemmen af op jouw beleving, denkwijze, gedragspatronen en lichamelijke reacties en zoeken naar jouw eigen manier om weer ruimte en kracht te ervaren, voor jezelf en voor je leven.

Counselingsgesprekken 

Een persoonlijk gesprek van mens tot mens, zonder vastomlijnd behandelplan of protocol. Een uitnodiging om je verhaal te vertellen. Ik luister, observeer en voel. Ik vang betekenisvolle zinnen en woorden op. Ik let op je houding en bewegingen hierbij, en geef wat opvalt aan je terug waarop jij weer kunt reageren. Stap voor stap een laagje dieper. Vanuit daar gaat het proces als vanzelf. Lijnen worden helder, inzichten ontstaan en mogelijkheden worden zichtbaar.

Professioneel

Als ervaren en professioneel opgeleide psychosociaal counselor help ik je inzicht te krijgen in wie je bent, wat je hart écht raakt, wat je wilt en hoe je daar kunt komen. Ik oordeel niet maar begeleid je bij het verhelderen van je wensen. Ik laat je ervaren hoe je oplossingen kunt vinden en je gewenste doelen kunt bereiken.

Samen werken we toe naar het punt waarop je je eigen mogelijkheden in het leven weer voelt en effectief kunt gaan inzetten. Mijn professionele begeleiding zowel op werk- als persoonlijk vlak doen we in een gelijkwaardige één-op-één relatie van counselor en cliënt.

Ontlading
De sfeer tijdens onze gesprekken zal vaak onderzoekend, gefocust en serieus zijn. Naast vragen, antwoorden, stiltes, boosheid of tranen, is er ook ruimte voor lichtheid. Soms voelen we samen de humor bij een gezichtsuitdrukking, in een metafoor of een bepaalde manier van spreken, waardoor er iets in sfeer en emotie ontlaadt, en… een lach verschijnt!

Plan een telefonische kennismaking

Vraag je je af of SoulTalk EDR past bij jou?