(31)6 513 73 819 info@vandenhoffcounseling.nl

Acceptance and Commitment Therapy (ACT)

Acceptance and Commitment Therapy

Bij SoulTalk begrijpen we dat het leven soms uitdagingen met zich mee kan brengen die veel van je vragen. Dat is waar Acceptance and Commitment Therapy (ACT) kan helpen. Deze therapievorm maakt gebruik van compassievolle acceptatie en mindfulness om je te ondersteunen in het leiden van een zinvol leven, zelfs wanneer je geconfronteerd wordt met moeilijke situaties of omstandigheden.

ACT leert je om op een compassievolle manier om te gaan met de dingen die buiten je controle liggen en daarbij trouw te blijven aan wat jij belangrijk vindt. Het mooie van deze aanpak is dat het je helpt om je niet te laten leiden door je gedachten en gevoelens. In plaats daarvan leer je acties te ondernemen die in lijn zijn met je persoonlijke waarden, waardoor je leven fijner en vervullender wordt.

Tijdens onze sessies zullen we samen verkennen wat echt belangrijk voor je is en hoe je doelen kunt stellen die haalbaar zijn. We zullen ook kijken naar de barrières die je tegenkomt, vaak veroorzaakt door terugkerende gedachten (zorgen, oordelen), emoties en fysieke sensaties. Ik help je met praktische strategieën om deze uitdagingen op een flexibele manier aan te gaan, wat bijdraagt aan een fijner leven voor jezelf.

 

Worstelingen

Bij SoulTalk geloven we dat een therapie die zich focust op zowel compassievolle acceptatie als toegewijde actie, je kan helpen om voluit te leven. Of je nu kampt met angsten, depressieve gevoelens of andere emotionele uitdagingen, ACT biedt je de gereedschappen om weer vooruit te komen, afgestemd op wat voor jou van waarde is.

Ben je klaar om de stappen te zetten naar een waarde(n)vol leven? Neem contact op om te ontdekken hoe ACT ook jou op weg kan helpen.

Stel gerust je vragen over ACT of maak een afspraak!