(31)6 513 73 819 info@vandenhoffcounseling.nl

Kosten en vergoeding

Tarieven EDR-counseling

(gedeeltelijke vergoeding mogelijk)

• Voor het verkennende telefoongesprek van max. 30 minuten breng ik geen kosten in rekening

Energetische consulten:

• EDR-intakesessie of éénmalige EDR-sessie van 2 uur kost 185 euro
• EDR-vervolgsessie van 1,5 uur kost 145 euro
• EDR-vervolgsessie van 2 uur kost 180 euro
• Strippenkaart van 3 sessies (3x 1,5 uur) kost 390 euro (10% korting)

• Vitaliteitstest én bodyscan duurt maximaal 1 uur en kost 115 euro – een cadeaubon om een bodyscan aan iemand te geven is ook mogelijk!

Counselingsgesprekken:

• Counselingsintake (zonder EDR-NEI) van ~75 minuten kost 97 euro.
• Counselings-vervolggesprekken (zonder EDR-NEI) van ~50 minuten kosten 90 euro.

Ben je zelfvoorzienend student of uitkeringsgerechtigde, neem dan contact op voor mogelijk een aanpassing in tarief. Dit geldt alleen voor de energetische (EDR)-sessies.

No cure, no …?

Ik geloof zo in de kracht van EDR-counseling, dat als je na 3 sessies echt vindt dat het je niets heeft opgeleverd, je alleen de eerste sessie (intake) hoeft te betalen (mits geen vergoeding ontvangen van zorgverzekeraar).

Dus als je geen inzichten, antwoorden of richting hebt verkregen, of als je na 3 sessies oprecht geen enkele verbetering of verandering hebt gemerkt in een lichamelijke klacht, laat het me dan weten.

Factuur

Na afloop van elk consult wordt de factuur via veilig-mailen toegestuurd. Deze kan direct worden betaald via de Ideal-link en vervolgens worden ingediend bij de zorgverzekeraar.

  • Bij annulering tot maximaal 24 uur van tevoren worden er geen kosten in rekening gebracht.
  • Bij latere annulering of annulering op de dag zelf (een dagdeel van tevoren) wegens een onvoorziene urgente situatie wordt de helft van een consult in rekening gebracht.
  • Bij een ‘no show’ of last-minute annulering (op hetzelfde dagdeel) wordt het volledige consult in rekening gebracht.

Alle gesprekken zijn onderhevig aan de Algemene voorwaarden.

Vergoeding vanuit aanvullende pakketten

Een groot aantal zorgverzekeraars vergoedt een deel van psychosociale counselingsconsulten vanuit aanvullende pakketten. Dit bedrag valt niet onder het eigen risico en wordt direct vergoed.

NB: controleer altijd vooraf bij jouw zorgverzekeraar de vergoedingen van de aanvullende pakketten, aangezien deze regelmatig kunnen veranderen. De vergoeding van de gesprekken is afhankelijk van het specifieke aanvullende pakket.

Vergoeding

Via zorgverzekering
De praktijk is aangesloten bij de Beroepsvereniging st. CAT vergoedbaar, level 5-therapeuten, registratienummer CM2580-10-09-19 en bij de Koepelorganisatie RBCZ – Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ/TCZ) – registratienummer 810499R.

Bij een groot aantal zorgverzekeraars komen de gesprekken in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding, mits je aanvullend verzekerd bent (niet onderhevig aan het eigen risico).

In 2023 is gedeeltelijke vergoeding mogelijk bij: CZ, Ohra, CZdirect en Nationale Nederlanden Zorg. Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO en OZF. Menzis, PMA en Anderzorg. ONVZ, PNOzorg en VvAA. De Friesland.

De praktijk hanteert de volgende prestatiecodes voor zorgverzekeraars:
24500 Behandeling psychotherapie
24504 Behandeling overige psychosociale therapie
24505 (kinder) Coaching

Via werkgever
In het kader van ziekteverzuim/verzuimpreventie of (dreigende) arbeidsongeschiktheid kan het voor bedrijven, organisaties of uitkeringsinstanties aantrekkelijk zijn om coaching/begeleidingstrajecten voor hun werknemers te bekostigen. Het is raadzaam hierover informatie in te winnen.

Via aftrekbare kosten belasting
Mogelijk kunnen de kosten onder de noemer van onvoorziene zorgkosten (psychisch lijden), worden afgetrokken van de belasting.

Beroepsvereniging

Ik ben lid van Beroepsvereniging St. CAT (CAT vergoedbaar), level 5-therapeuten, registratienummer CM2580-10-09-19.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de Koepel RBCZ – Register Beroepsoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ/TCZ) – registratienummer 810499R.

De praktijk houdt zich aan de richtlijnen van de beroepscode CAT/GAT. Als CAT-therapeut val ik onder het Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een door de overheid erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz-geschillencommissie. Voor meer informatie zie de klachtenregeling van GAT.

De praktijk houdt zich aan de richtlijnen van de beroepscode CAT/GAT. Als CAT-therapeut val ik onder het Wkkgz-klachtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een door de overheid erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz-geschillencommissie. Voor meer informatie zie de klachtenregeling van GAT.

Plan een telefonische kennismaking

Vraag je je af of EDR-counseling past bij jou?