(31)6 513 73 819 info@vandenhoffcounseling.nl

Over Olga

Draadjes naar mijn hart

Ik ben Olga van den Hoff. Menselijk gedrag fascineert mij al mijn hele leven. De drang om te begrijpen waarom mensen doen wat ze doen en hoe ze dat doen, loopt als een rode draad door mijn bestaan.

Voor mij zijn begrip, vrijheid, humor en rust van onschatbare waarde. Mijn professionele pad heeft me door de gezondheidszorg en coaching geleid, een weg die me steeds dichter bij mijn ware roeping heeft gebracht.

Na jarenlang werkzaam te zijn geweest in de ICT binnen zorginstellingen, waar ik me bezighield met systeemoptimalisatie, training en coaching, heb ik in 2011 besloten meer naar mijn hart te luisteren.

Opleiding en expertise

Mijn fundament ligt in de HBO registeropleiding tot Psychosociaal Counselor, een rijke combinatie van Psychologie & Communicatie. Hierop volgde een verdieping met de opleiding tot Acceptance & Commitment Therapy (ACT) voor professionals. Daarnaast ben ik gecertificeerd en erkend Vertrouwenspersoon Ongewenste Omgangsvormen en Integriteit binnen het Landelijk netwerk Voor Vertrouwenspersonen.

Sinds 2015 heb ik mijn eigen praktijk, waar ik me de laatste jaren meer heb toegelegd op systemisch werk (gericht op generaties en familieverbanden), lichaamsgerichte benaderingen en het onder de loep nemen van erfelijk trauma op energetisch niveau.

Voortdurende groei en professionaliteit

Strevend naar blijvende persoonlijke en professionele groei blijf ik actief deelnemen aan nascholingen, intervisies en supervisie om mijn groei te waarborgen. Bovendien wordt mijn praktijk iedere 5 jaar gevisiteerd door mijn beroepsvereniging als keurmerk voor kwaliteit en professionaliteit.

Mijn doel is niet alleen om te helpen begrijpen, helen en groeien, maar ook om een veilige en ondersteunende ruimte te bieden voor jouw persoonlijke groei naar welzijn en inzicht.

Ervaring

Mijn levensjaren hebben me een verzameling van ervaringen, lessen en een schatkist vol inzichten gebracht. Als een ervaren gids op een reis naar zelfontdekking en groei, omarm ik mijn status als senior of expert. Mijn leeftijd brengt een diepe bron van levenservaring met zich mee, verweven met een onwankelbare dosis humor en warmte.

Voel je vrij om contact op te nemen en laten we samen eens die draadjes naar jouw hart ontwarren.

Inspiratie en herkenning

Persoonlijke herkenning én professionele inspiratie vind ik onder andere in:

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) | Russ Harris verwoordt de essentie van ACT zo mooi. ‘Je bent normaal als je niet gelukkig bent’ en ‘het leven is hard en uitdagend, niet altijd, maar vaak wel’. Een waardevolle leidraad.

Het boek ‘Het is niet met jou begonnen – de erfenis van familietrauma’ van Mark Wolynn, de verkenning van stambomen en het maken van genogrammen, hebben mijn kennis en begrip van familietrauma verrijkt en bieden diepgaande inzichten.

Traumawerk van experts als Bessel van der Kolk en Gabor Maté, beschreven als ‘The Body Keeps the Score’, heeft mijn begrip van trauma en heling gevormd en verdiept.

Bert Hellinger’s familieopstellingen en de wijsheden in de boeken van Els van Steijn, zoals ‘De Fontein’, hebben me geleid naar inzichten in de verborgen dynamiek van familiebanden via systemisch werk.

De Polyvagaaltheorie (Nervus Vagus) van Stephen Porges heeft mijn inzicht in hoe ons lichaam beslissingen neemt, verrijkt.

Inzichten uit de eeuwenoude Chinese geneeskunde, waarin alle lichaamsprocessen in balans zijn in een gezonde toestand, bieden een holistische kijk op gezondheid.

Neuro Emotieve Integratie (NEI) heeft me waardevolle tools geleerd om van klacht naar kracht te gaan door middel van integratie van emoties en neurologische processen en me te laten begrijpen dat ‘alles energie is’.

Het verkennen van Human Design heeft mij geholpen om mijn ware potentieel te ontsluiten en anderen te ondersteunen om ‘in alignment’ met hun design te leven.

Marshall Rosenberg’s Geweldloze Communicatie (NVC) heeft mijn perspectief op conflicten (korte lontjes, woedeuitbarstingen, verwijten) veranderd. Het richt zich niet op inhoud en specifieke woorden, maar op de behoeften erachter, waardoor situaties minder energie kosten.

Deze diverse benaderingen dienen als constante bronnen van inspiratie en inzicht en vormen de bouwstenen van mijn aanpak en werk bij SoulTalk.

Vrije tijd

Naast mijn werk speel ik piano, beoefen ik Chi Kung en Yoga, wandel ik graag in de natuur en ben ik dol op lezen, fotografie en filosofie. Allemaal draadjes naar mijn hart.

Olga van den Hoff

Een waardevol geschenk

Een tijd geleden ontving ik een hartverwarmende kerstkaart van een cliënt. Haar woorden echoën nog steeds in mijn gedachten: ‘Dank voor dat je mij als mij ziet en niet als label X of Y.’ – Louise (naam om privacyredenen gewijzigd)

Deze eenvoudige, krachtige zin herinnert me aan de essentie van mijn werk: om iemand echt te zien, om het unieke verhaal en de menselijke worstelingen te erkennen met diep respect.

Ik weet hoe het is om zelf gezien te willen worden, om begrip te verlangen voor wie ik werkelijk was. Als verlegen en gevoelig meisje zocht ik naar erkenning, zodat ik mezelf kon zijn.

Mijn leven kende zijn uitdagingen. Een onvoorspelbare thuissituatie in mijn jeugd (als kind van een ouder met een alcoholprobleem | KOPP-kind), gepest worden, mijn scheiding, ernstige ziekte, ontslag door reorganisatie. Deze levenservaringen veroorzaakten keuzestress en onzekerheid, en leidden tot faalangst en perfectionisme.

Therapie, coaching en mijn opleidingen hebben me psychologische kennis, zelfinzicht en zelfcompassie gebracht. Ze hebben me antwoorden en gereedschappen gegeven om een positieve ontwikkeling in mijn leven te bewerkstelligen.

Dit geschenk van groei en heling gun ik iedereen. Als psychosociaal counselor en therapeut sta ik klaar om jou te helpen met dezelfde compassie, inzichten en tools die mij geholpen hebben.

Olga van den Hoff

In verbinding gebeurt het!

Ik help je om inzicht te krijgen in waar je precies tegenaan loopt,

wat je écht belemmert,

en hoe we dat voor jou kunnen veranderen.

Olga van den Hoff

Achtergrond opleiding en keurmerk

Psychosociaal counselor

• HBO-Opleiding Psychologie & Communicatie (4 jaar)
• Geaccrediteerde SNRO HBO registeropleiding
• Voldoet aan de PLATO eindtermen voor PsBK (psychosociale kennis) en MBK (medische kennis)
• Erkenning: Nederlands en Europees kwalificatiekader niveau 6 bachelor.

Complementair Aanvullend Therapeut

• Geregistreerd CAT-vergoedbaar therapeut, level 5-therapeuten (vakgroep psychosociale therapie) | reg.nr CM2580-10-09-19.
• Verplichte visitatie voor kwaliteitsbewaking.
• Registertherapeut BCZ® (koepelorganisatie) | reg.nr 810499R

Gevolgde cursussen o.a.: Polyvagaal theorie/Nervus vagus; Human Design basis; energetisch fundament/NEI basis- en vervolgopleiding; zelfvertrouwen en zelfcompassie; rouw en verlies; slaap en slaapproblemen; positieve psychologie; oplossingsgerichte therapie; mindfulness; hoogsensitiviteit (HSP) bij volwassenen; omgaan met weerstand; zintuigen: prikkelverwerking; beeldend werken met ACT; systemisch coachen; autisme in relaties; wandelcoaching; bloedwaarden lezen; schildklier en schildklierstoornissen; BSN verdieping Integriteit – vertrouwenspersoon.

Plan een telefonische kennismaking

Vraag je je af of SoulTalk EDR past bij jou?